Brillan til han Sandberg

Ser mine refleksjona tok en smule av på bla Facebook, så kanskje man må følge det litt opp! Blei passelig paff da æ våkna i mårrest.  Det va jo pinade 1500 delinger å en milliard varsla på Facebook . Eller æ overdriv nu litt med de varslan. Tar en Sandberg å sir at tar man 20 prosent av tallet så e d mer nært virkeligheta!

 La oss snakke litt om de 20 der. Æ kjøpte værdens beste sjark fra Senja i 2011, med rettighet 9-10 meter. Hadde fra før av gammelsjarken på 10,67m med ei 8-9m kvota. Lite visste æ da at å kjøpe nysjarken sku bli en liten nedtur kvotemessig. For selv om d ikke va dagens regjering, å han Per som bestemte, så fikk æ avkorting på nybåten med 20 prosent, fordi båten va over 11m. Va ikke hensynet om en tryggere arbeidsplass eller at vi fremdeles va to mann om bord som rodde med 20-24 stamp lina nei. D som e rart e jo at da strukturordninga for båta under 11m begynte, lovte da AP at tonnasjen av kvotan som staten betalte for å få kloa i, skulle tilbake i lengdegruppen dem hadde tilhørt, så refordeles på de båtan som blei igjen. Da skjedde d plutselig at gruppa under 11m blei en suksesshistorie, med nærmest fritt fiske. Ikke oss da , med båt over, men fremdeles gode forhold der å! Det kunne gutta boys så klart ikke la skje, så dem lot båta med faktisk lengde på opptil 28 meter kjøpe småkvoter å sette på, derav en overkapasitet i flåten på nytt.

Så da tenke æ, kor va da brillan til han Per? De som da styrte å godtok d her, hadde virkelig trengt dem, for alle skjønte jo da kor d måtte gå!! Vi sku allikevel ikke få tjene penger på den fisken som va tiltenkt gruppen under 11, å enda der va Sandberg uskyldig!! Men nu når da den borgerlige siden kunne rette opp også den feilen, samt konsesjonspolitikken med tråleran, valgte dem nok en gang å danse etter pipa til piratan med penga, å lobbyfolk i alle fasonga å farga!!

Så nei Per Sandberg, til din kommentar på mitt innlegg. De 20 prosentan du tilbyr mæ, som gjør at æ faktisk får ei tilnærma full kvote i gruppa mi, avslår æ høflig men bestemt. Samme med de latterlige møkkamillionan du trur vi blir å takke dæ for!! Dem kan du faktisk gi til Fiskebåt, så liksomfeskeran der blir fornøyd, siden dem ikke likte at du sku gi oss lusne 20% av trålkvantumet, som i UTGANGSPUNKTET e kysten sin allikevel! Tillate mæ åsså å tenke ,siden forrige innlegg herfra ble delt av 2600 og lest av ca 15 000,  å når den eneste negative tilbakemeldingen som kom inn, va fra en trålmann med kvote på 4400 tonn, det e ca halvparten av ka du vil gi oss, må æ da spørre om dåkker ikke e riktig vel bevart? Sir ikke de tallan, å sikkert i all sannsynlighet hele kystfolket dåkker nåkka??  D fortælle i hvertfall mæ at vi e klar til kamp! Vi e fette lei  av å bli trødd på av blant anna Fiskebåt & Co! Møkke lei av å se dem sko sæ på samfunnsfisken våres, å av folket!!

Sentraliserings- og raseringspolitikken din, kan du ta med hjem til Senja om du nu tør å fær dit? Regne med dem å e sånn passe bøs på dåkker!!

Fesken tilhøre folket, å ikke nån få fjompa i sørvest.

BTW som ungdommen sir, så vil de 20% du skryt av, utgjøre det her regnestykket; F.eks vil en som Røkke gå fra 25 000 tonn til 20 000 tonn, mens æ (i beste fall), fra 48 tonn til 53 tonn! FANTASTISK!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Vegard

Vegard

42, Vardø

Kategorier

Arkiv

hits