Tør du virkelig møte vår vrede herr Sandberg?

Tja, da va d avgjort at mr. Sandberg har varslet sin ankomst til Vardø 11 mai. Skal visstnok bo i Vadsø for anledningen. Oss avser han hele 1,5 time for sin PowerPoint presentasjon..  Hørt sånt drittsnakk! Va vi ikke værdt mer? Kunna han ikke bo i Vardø? Neida.. D e nesten så æ blir forbainna på at han i d hele tatt kommer for å terge oss ytterligere! Å nå PowerPoint med fine statestikka å ainna vissvass skal han bare drite i for vår del. D e INGENTING han kan vise oss Vardøværinga som rettferdiggjør tyveriet av de 2,8 trålkonsesjonan som e VARDØ sin RETTMESSIGE fesk! Han vil sikkert komme med de 20 prosentan til kystflåten under 11 meter og andre dritt tilbud.. D utgjør kanskje 100 tonn i min kommune, med de 5000 kg pr båt her! Da e d enda 6000 tonn som mangle i mitt regnestykke, som allikevel blir stjelt herfra! D e UAKTUELT! Vi SKAL HA FESKEN TILBAKE! Gjerne administrert av Vardø kommune!! Men d blir nok vanskelig når Per og "kjæresten" (Ronny) skal forsvare, samt legitimere, voldtektsgaven fra Vardø til sin felles elskerinne, storkapitalen. I dette tilfellet Havfisk/Lerøy.Vi treng ikke nå Powerpoint presentasjon som vise at 2 pluss 2 e 4, trur du vi e dum her oppe? Trur du virkelig vi tillate att du gjer vekk fesken vår? 7 millioner kg trålfesk, for å få ca 100 tonn ekstra på sjarkan her! E du peise tuillat? Trur du din fjomp, at DU som arbeider for norske skog;med kurs i vin å brennevinslære , skal kunne LÆRE OSS noe om feskeri?? Her e folk som e oppvokst på båt, å på kai du har med å gjøre. DI erfaring på VÅRT område e sinnsykt mangelfull, å fortjene ikke såpass respekt at vi gidd å tiltale dæ som statsråd engang!!!

Va d ikke på tide å begynne og høre på folket snart? E d ikke derfor dåkker sett på tinget? Akkurat nu så har vi et demokratisk diktatur. Et diktatur kor møkkasubba i Frp, Høyre og de gudsforlatte i Krf kjøre sitt eget løp. Katti har dem sagt; KA KAN VI GJØRE FOR DÅKKER I VARDØ?  Eller for dåkker i Nord-Norge for den del... Ikke bare denne regjeringa, men samtlige fra frøken Brundtlands tid, som fikk oss inn i EØS! D hadde vært jævelsk artig å sett reaksjonan i Oslogryta om ca 100.000 menneska mista jobben ove natta, for prosentvis blir tallet ca korrekt for befolkninga Vardø/Oslo, dåkker hadde hatt opptøya i gatan, plyndring av butikka osv osv! Å her sett vi enda.... Som tolvmodigheta sjøl, å vente på nå godt fra dåkker kapitalistjævla der sør!! Kanskje  e vi litt dum alikevel? 

Tenk at dem har suilla vækk milliarder på feilinnvesteringer i oljefondet på nån år! Dem har kjøpt gater i London for milliarder! D e jo rein idioti!! Ka om dem hadde tilrettelagt for oss i nord, å i distriktan generelt for noen milliarder? Vi hadde skapt verdi, å ikke tapt den sånn som kapitalistjævlan som forvalte oljefondet.... Fy fan!!

Jan Tore Sanner skal å kom hit 8. mai for å markere frigjøringa. Æ håpe han sir nån flotte ord om partisanan herfra, som virkelig ofra sæ for Norges land.. Æ e sjele glad dem e dau, så dem slapp å se at d dem sloss for gikk til hællvette uansett! Vi her i Finnmark, å spesielt i Vardø/Kiberg, har bestandig måtte sloss. Da mot wehrmact, Gestapo og waffen ss, å nu må vi satan sloss for å få det som e VÅRT mot Havfisk/Lerøy, regjering, og mot egne landsmenn fra sør!!

Eneste som e litt skuffanes e oppsluttninga langs kysten, hadde trudd å ønsket at Gamvik/Mehamn, Hammerfest; Melbu; å ikke minst Stamsund skulle greie å mobilisere mot OVERGRIPERAN  fra sør

Dåkker skal bare fyre på, arme skrotnissa. For vi e klar for ALT! Å vi gir oss ALDRI!!

Demokrati??? Kjøss mæ der æ e høyest når æ plokke blåbær!!!!

15 kommentarer

Anonym

05.05.2017 kl.00:18

Det hær blir så useriøst og så lite virkelighetsnært at jeg blir flau over min egen hjemplass. Tenk og fremstille folk på en sånn måte? For å sitere dæ skjøl: arme skrotnisse. Hold dæ til det du kan og gi faen å lek kul over tastaturet.

05.05.2017 kl.00:28

Bra kommentar😊

Krill

05.05.2017 kl.01:15

Så flott at noen faktisk står på og engasjerer seg for folket og fisket i nord! Det synes jeg er steintøft! Om språket blir feil for enkelte så har du uansett et knakanes godt poeng, det er på tide at hele kysten våkner opp og viser motstand!

Vigdis E Lund

05.05.2017 kl.07:17

Hvem er det som e så jævlig feig - at dæm må være anonym?? Helt greit å være uenig i både sak .. og ordbruk .. Men å skrive uten både navn og nummer e så jævlig feigt ..

Eirik Hellesvik

05.05.2017 kl.08:12

Det er flaut å lese dette. Realiteten er jo den at F.eks Finnmark Fylke var Norges Største ringnotfylke for 50 År siden. Der var også svært mye Trålerrettigheter i Finnmark og. I resten av Nord Norge. Hallo, de er SOLGT ut av landsdelen. SOLGT. Det går jo fan ikke an i ettertid å si at de er stjålet. Merkelig at når de nå er eid på Vestlandet så kan liksom ikke de eie de for de er jo "våre".

Rart at de som solgte disse ikke blir stilt til ansvar. Bare de som kjøpte.

Vardøværing

05.05.2017 kl.08:15

Æ synes du e tøff! Vi i Vardø skulle hatt flere som gikk i bresjen sånn som du! Stå på!

Lill pettersen

05.05.2017 kl.08:21

Det må være noen som bor lenger sør i landet som bli flau over hjemplassen sin at de må være anonym feiginga . Vegard godt skrevet .:-)

Trond Olsen

05.05.2017 kl.09:17

Eirik Hellesvik. Du må sette deg inn i saken før du kommenterer, ikke bare kast ut av deg meninger om rett å galt før du vet/skjønner hva du snakker om. Eierforhold av kvotene hadde hvert noe mindre betydningsfullt hvis leveringsplikten hadde hvert opprettholdt, Dvs at disse omtalte konsesjonene/Fisken hadde blitt landet i Vardø, som var poenget med leveringsplikten, denne skulle skape stabilitet å arbeidsplasser, da disse ble solgt, fikk kjøperne LEVERINGSPLIKTEN med på kjøpet, noe de ikke har opprettholdt, noe som nå en statsråd Altså Per Sandberg skal oppheve isteden for å sørge for at den blir opprettholdt.

Vegard

05.05.2017 kl.09:17

Takk folk, å gjer nu hællvette om du syns d e flaut eller ikke, realiteten på "sytinga" e att vi solgte til han røkke, imot lovnada om fortsatt arbeid til folket her!!han lurte til sæ konsesjonan, å stakk av!! Men d e vel kanskje d rette han gjor mot oss?

Astrid Pedersen

05.05.2017 kl.10:40

Kjære Vardøværinger. Dere trodde vel ikke at han Røkke skulle komme til Vardø og berge dere, gi dere arbeid, nei han hadde nok andre tanker den karen. Tjene penger det kan han, og bruke rød løper på slike karer er helt utrolig, dere lot dere lure. Gjort er gjort. Men nå må dokker komme dokk videre og kjempe for å få fisken og kvotene tilbake, og på drift på brukene.

Vegard

16.05.2017 kl.22:44

Astrid Pedersen: d va d han gjor ja, vi ser framover nu ja

wenche barbala

06.05.2017 kl.11:32

Jeg beundrer ditt engasjement, faglige innsikt og gode kunnskap samt entusiasme. Men tror du vil vinne på å redusere aggresjonen, og ikke minst skille sak og person. Det er saken som er viktig! Lykke til!

Vegard

06.05.2017 kl.13:19

Takk wenche, alt til sin tid😊

Tom

06.05.2017 kl.21:54

Heier på kystfolket i nord! Stå på! Og Vegard: må nok si meg enig her med Wenche ;)

Vegard

16.05.2017 kl.22:43

Tom: helt greit d da??

Skriv en ny kommentar

Vegard

Vegard

42, Vardø

Kategorier

Arkiv

hits